Pasta udang ros
goreng sekejap 5 batang sosej . kemudian angkat ketepi
goreng sekejap 8 ekor udang. season dgn garam black pepper. kemudian angkat ketepi
tumis sebiji bawang holland yang telah didadukan
tumis 4 ulas bawang putih yang telah didadukan dan setengah cili padi merah yang telah dipotong
masukkan 1 tin kecil tomato puree. masak seketika
masukkan whip cream 1 kotak kecil . kacau2
masukkan 2 sudu kecil garam
2 sudu kecil gula (perang)
2 sudu kecil serbuk perasa (separuh kiub bilis atau 1 sudu besar pes ayam balado)
1 sudu kecil sos tiram,
2 sudu kecil paprika,
1 sudu kecil garlic powder,
1 sudu kecil onion powder,
1 sudu besar black pepper kasar
masukkan whip cream 1 kotak kecil . kacau2 sehingga sebati
[opsyenel 60ml jus anggur atau jus apple]
masuk 1@2 sudu besar cheese parmesan. masak kan sekejap sehingga sebati
masuk udang dan sosej yang dah dimasak
masuk 200 g pasta [rekomendasi jenis penne]
masuk basil, parsley secukup rasa
perah setengah biji lemon, 2 biji limau kasturi
masukkan hirisan daun ketumbar siam