Mee goreng pasar malam style (dua bungkus mee)
Mee goreng pasar malam style (dua bungkus mee)
goreng separuh masak udang, fishcake dengan sedikit minyak. asingkan. (optional buat awal)
mari kita mula
tumis 3 ulas bawang putih, 3 biji bawang ros/merah
tumis cili kisar 4 sudu besar.
masuk serbuk perasa ayam/daging seketul kiub atau pes siap mee goreng. masuk cili merah kecil 4 biji.
masuk 1 sudu sos tiram, 4 sudu kicap manis, 1 sudu dark soy sauce, 2 sudu sos tomato, 3 sudu sos cili, 1 sudu kicap cair. 1 sudu sos ikan (optional)
masuk sebungkus fishcake/isi ayam/ udang (dipotong) sehingga sesedap masak
masuk 2 biji telur
masukkan batang sawi
garam
tambah air sikit kalau perlu
masuk mee dua bungkus
masuk white peper secukup rasa
masuk daun bawang, sawi, tomato
tambah sedikit minyak bijan (optional)